Opleiding

Pilot: Systemisch werken in de topsport

Eindelijk! In januari 2024 starten Bram Bakker en Daan Ruiter de pilot voor de opleiding Systemisch werken in de topsport. Deze eerste groep zal bestaan uit topsporters en oud-topsporters.

In ons werk zien we namelijk steeds meer jonge mensen die niet weten wie ze echt zijn. Ze voldoen met hun talent slechts volgzaam aan de verwachtingen van anderen. We zien ook steeds meer oud-topsporters die geen identiteit meer lijken te hebben nadat ze zijn vertrokken uit het topsportsysteem. Piekeren, denken: afgestompt van hun eigen gevoel. Wie ben ik dan wel, als ik zelf als ik niet meer die topsport-robot ben?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor mentale gezondheid binnen de topsport. Geweldig! Niet alleen voor de huidige generatie topsporters, maar ook voor oud-topsporters die zoekende zijn na hun loopbaan.

De kwaliteit van zorg blijkt echter niet toereikend voor de vele organisaties en atleten die een hulpvraag hebben. We zien twee ontwikkelingspunten aan de kant van het aanbod in de markt: ten eerste zijn de traditionele mentale begeleiders niet altijd even kundig en deskundig, en ten tweede hebben ze zelf soms nog wel wat te leren op het gebied van eigen zelfbewustzijn en ethiek.

Het is ons doel om mensen op te leiden die zowel kwalitatief als ethisch klaar zijn om topsporters te kunnen ondersteunen. Daarbij is veel aandacht voor de eigen processen rondom Oud Zeer. Een goede begeleiding begint bij de innerlijke houding van de coach. Wie zijn eigen persoonlijke thema’s aankijkt en opruimt, kan zuiver werken in deze wereld vol aandacht en ego’s.

Specialisten
Naast Bram Bakker (www.brambakker.com) en Daan Ruiter, komen ook andere specialisten te gast voor workshops. Zo delen onder meer Chris Wenker (Ademwerk), Yvonne Woordes (Familieopstellingen), Yvonne Toeset (EFT) en een EMDR-specialist hun kennis en ervaring met de groep.

Bekijk ook de websites van de specialisten:
Chris Wenker: www.ademacademy.nl
Yvonne Woordes: www.samensystemischwerken.com
Yvonne Toeset: www.eqlibre-eft.nl

Pilot
Vanaf januari 2024 starten we met een eerste pilot van tien deelnemers. Voor deze pilot starten we met deelnemers die vanuit hun eigen ervaring in de topsport op niveau kunnen schakelen. Dit om eventueel volgende trajecten inhoudelijk te kunnen toespitsen op een breder georiënteerde doelgroep.

Inschrijven
Ben je topsporter, oud-topsporter of anderszins thuis in de topsport en wil je meedoen aan deze pilot? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in. Dan overleggen we of je deel kunt nemen aan deze pilot.

Praktische informatie
Opleidingsdata:
Blok 1: Donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024
Blok 2: Donderdag 8 en vrijdag 9 februari 2024
Blok 3: Donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2024
Blok 4: Donderdag 11 en vrijdag 12 april 2024

Tijden:
We werken tijdens de opleidingsdagen van 9:00 uur tot uiterlijk 17:00 uur.

Investering voor deelname:
2.500 euro (exclusief: 21% btw / inclusief: locatie, programma, catering)

Locatie:
Huis Leyduin in Vogelzang.

Contactformulier