Over mij

Daan Ruiter

Mijn naam is Daan Ruiter. In 1985 geboren in het Noord-Hollandse Andijk, aan de boorden van het IJsselmeer. Sinds 2008 ben ik volop werkzaam in de wonderlijke wereld van de topsport. Opgegroeid in het nuchtere West-Friesland, daarna via vele plekken op de wereld gegroeid als mens en professional.

Mijn specialisme is systemische gedragscoaching. Ik richt me daarbij op het individu, in de brede context van het systeem waarin diegene zich bevindt: familie, sociale kringen, relaties, werk, sport. De onderliggende en onderlinge dynamieken binnen zo’n systeem zorgen voor jouw gedrag. Als je daarvan bewust wordt, kun je structureel je leven en prestaties verbeteren.

Naast coaching heb ik een voorliefde voor familieopstellingen, in allerlei vormen. Hierin ben ik opgeleid door twee absolute toppers in dit vakgebied: Elmer Hendrix en Yvonne Woordes. Deze werkmethode legt haarfijn bloot wat er bij jou speelt in de onderstroom (onderliggende gevoelslaag) en waarom jij daarvan in de bovenstroom (het dagelijks leven) klachten of blokkades ervaart.

Dit opstellen doe ik tijdens workshops in groepen, maar kan ook 1-op-1 plaatsvinden door middel van houten poppetjes (op een tafel) of vloerankers (A4tjes in een ruimte) die personen in jouw familiesysteem vertegenwoordigen. Naast dat het systemisch werken en familieopstellingen mijn passie zijn, zie ik hiervan ongelooflijk goede resultaten bij de topsporters en artiesten waarmee ik werk. Het is daarom mijn visie dat deze vorm van systemische coaching en de werkmethode familieopstellingen de toekomst hebben in de topsport.

Omdat ik - net als iedereen - slechts zeven dagen in een week heb, richt ik me ook op het opleiden van andere professionals. Dit doe ik onder meer door het aanbieden van de opleiding Gedragscoaching in de topsport, die ik samen met Bram Bakker aanbied. Zo hopen we samen de kwaliteit in de markt te verhogen, zodat nog meer mensen de juiste mentale hulp kunnen krijgen. De topsport is toe aan een revolutie!

Vind je het leuk om meer van me te horen? Beluister dan onderstaande podcast van De Balanskliniek, over gedragscoaching van profvoetballers:

 

Balanskliniek podcast