Spreken op Lowlands: wat is mentale druk?

Spreken op Lowlands: wat is mentale druk?

Wie zit hier nou op te wachten? Op een zonnige zaterdagmiddag op Lowlands, een gesprek over mentale gezondheid? Maar: wow, wat bleek dat anders dan verwacht. Een volle Echo-tent tijdens een eerlijk en kwetsbaar gesprek met Neal Petersen (presentator FC Afkicken) en Ricardo van Rhijn (oud-profvoetballer).

Mijn meest dierbare moment kwam echter pas uren later, diep in de nacht. Een jongen van 20 jaar, bezweet van het dansen, kwam op me af, gaf me een hand en zei: ‘Ik kwam eigenlijk alleen maar naar dit festival om te zuipen en feesten, maar m’n vrienden namen me mee naar jullie optreden. Daarna durfde ik eindelijk eens tegen de andere jongens te zeggen dat ik me eenzaam heb gevoeld tijdens Corona. En wat ik niet wist, is dat zij hetzelfde hadden gevoeld. Echt bedankt dat dit is gebeurd, man’.

 

 

Taboe op praten over je mentale gezondheid? Wellicht. Je wilt geen mietje lijken. Hup, doorgaan. Toch zie ik een enorme kentering. En laten wij vanuit de topsport nou gewoon het goede voorbeeld blijven geven, door dit soort gesprekken op dit soort podia te voeren.


Ricardo en Neal: bedankt voor dit moment. FC Afkicken top dat jullie als medium dit onderwerp onder de aandacht blijven brengen. Nieuwe generatie, nieuwe media! Het heeft een jonge vriendengroep in ieder geval dichter bij elkaar gebracht. 

❤️🙏🏽

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen